Nettstudenter

Biblioteket samler og formidler relevant fagstoff for alle studenter ved høyskolen, også nettstudenter. Som bibliotekbruker har du tilgang til en stor mengde digitale aviser, bøker, tidsskrifter og databaser med vitenskapelige artikler hvor som helst (les mer om tilgang hjemmefra), i tillegg til på campus. Vi tilbyr også hjelp med litteratursøk, kildekritikk og bruk av kilder i oppgaven din. Du kan bestille veiledning eller sende spørsmål over mail og telefon

For at du som student ved høyskolen skal kunne benytte deg av bibliotektjenestene, vedlikeholde lån og sende bestillinger, vil opplysningene som er registrert i FS sendes til biblioteksystemleverandør (BIBSYS). Vi oppfordrer alle som ønsker å benytte seg av våre tjenester å gjøre seg kjent med vårt utlånsreglement, dette kan leses her. Når du blir opprettet som bruker i biblioteksystemet, vil du automatisk bli tildelt biblioteket i Kvadraturen som hjemmebibliotek, dette kan du enkelt endre selv i etterkant ved å logge inn i Studentweb.

Du kan få tilgang til våre campus i Oslo og Bergen. Dette krever at du tar kontakt i resepsjonen på campuset du ønsker tilgang til og får laget et studentkort. Dette kortet vil også fungere som lånekort i biblioteket. Hvis du ønsker å bestille artikkelkopier eller bøker fra andre bibliotek, må disse hentes på campus. Alle nettstudenter er automatisk satt opp med biblioteket i kvadraturen i Oslo som hjemmebibliotek. Du kan endre hjemmebibliotek selv i studentweb.

Søk i databasene
  1. Velg en database som passer ditt fagområde fra bibliotekets A-Å, eller se en av våre studiesider for tips.
  2. Prøv å søke i flere databaser i Oria direkte, eller via søkeboks på forsiden. Oria søker i de fleste av bibliotekets samlinger trykte og elektroniske samlinger, bruk menyen til høyre for å avgrense. Tilgang til e-bøker og artikler online krever ikke pålogging til Oria, kun generell tilgang hjemmefra.