Midlertidige elektroniske tilganger

Flere forlag og leverandører åpner opp sine e-ressurser midlertidig på grunn av korona. Her finner du en oversikt over relevante elektroniske fagressurser som har blitt gjort tilgjengelig. Siden oppdateres fortløpende.

Bibliotekets digitale ressurser

Biblioteks digitale samling av fagressurser tilbyr mye i utgangspunktet og er tilgjengelig som vanlig. Noen av de nyåpnede ressursene blir automatisk tilgjengelig i vår katalog Oria. Husk at dere må koble til høyskolens VPN for å få tilgang til e-ressursene hjemmefra.

• ‣ Oria – søk etter e-bøker og artikler i bibliotekets samling.
  • ‣ Databaser – oversikt over databaser som er tilgjengelige via biblioteket.
  • ‣ Studiesider – fagspesifikke sider med tips om hvilke baser man bør søke i.

Offentlige biblioteks elektroniske tilbud

• ‣ Nasjonalbiblioteket – Her får du tilgang til digitaliserte bøker, aviser og tidsskrifter. Vitenskapelig ansatte kan logge på med FEIDE, studenter må søke om tilgang. Informasjon om tilbudet finnes her.
  • ‣ Nasjonalt lånekort – Det er nå mulig å registrere seg digitalt her for alle folkebibliotek-brukere i Norge. Dette gir tilgang til e-bøker og lydbøker ved ulike bibliotek, samt filmer via filmbib.
  • ‣ Deichman– Med brukerkonto hos Deichman (Oslos folkebibliotek) får du en større tilgang til e-bøker. Lånere hos Deichman får tilgang til Allbok samt den engelskspråklige e-bokappen Libby.

Midlertidige e-ressurser (oppdateres)

Oppdateres etterhvert som vi får nye tilganger som er relevante for våre studier. Noen av ressursene har ikke søkefunksjon, da er det bare å browse. (OBS! ressursene her er midlertidige og vil bli utilgjengelige på sikt)

Tips for de som vil kjøpe e-bøker

Mange vil kjøpe pensum elektronisk for første gang. Her er tips for kjøp av e-bøker.

Gikk du glipp av Kristiania rett hjem: Biblioteket digitalt + Zotero intro 20.april? Se Powerpoint slides her: Powerpoint