Midlertidige elektroniske tilganger

Flere forlag og leverandører åpner opp sine e-ressurser midlertidig på grunn av korona. Her finner du en oversikt over relevante elektroniske fagressurser som har blitt gjort tilgjengelig. Siden oppdateres fortløpende.

Vanskelig å finne frem? Bruk gjerne biblioteket og bibliotekarene! Ikke nøl med å ta kontakt. Vi er tilgjengelig på chat og e-post hverdager 9-15, og det er også mulig å bestille videoveiledning med bibliotekar. Vi hjelper dere med å navigere, finne fram til og bruke relevante kilder.

Bibliotekets digitale ressurser

Biblioteks digitale samling av fagressurser tilbyr mye i utgangspunktet og er tilgjengelig som vanlig. Noen av de nyåpnede ressursene blir automatisk tilgjengelig i vår katalog Oria. Husk at dere må koble til høyskolens VPN for å få tilgang til e-ressursene hjemmefra.

• ‣ Oria – søk etter e-bøker og artikler i bibliotekets samling.
  • ‣ Databaser – oversikt over databaser som er tilgjengelige via biblioteket.
  • ‣ Studiesider – fagspesifikke sider med tips om hvilke baser man bør søke i.

Offentlige biblioteks elektroniske tilbud

• ‣ Nasjonalbiblioteket – Ved å logge på med Feide får du tilgang til digitaliserte bøker, aviser og tidsskrifter. Tilbudet er noe utvidet for øyeblikket. Informasjon om tilbudet finnes her.
  • ‣ Nasjonalt lånekort – Det er nå mulig å registrere seg digitalt her for alle folkebibliotek-brukere i Norge. Dette gir tilgang til e-bøker og lydbøker ved ulike bibliotek, samt filmer via filmbib.
  • ‣ Deichman– Med brukerkonto hos Deichman (Oslos folkebibliotek) får du en større tilgang til e-bøker. Lånere hos Deichman får tilgang til Allbok samt den engelskspråklige e-bokappen Libby.

Midlertidige e-ressurser (oppdateres)

Oppdateres etterhvert som vi får nye tilganger som er relevante for våre studier. Noen av ressursene har ikke søkefunksjon, da er det bare å browse. (OBS! ressursene her er midlertidige og vil bli utilgjengelige på sikt)

Tips for de som vil kjøpe e-bøker

Mange vil kjøpe pensum elektronisk for første gang. Her er tips for kjøp av e-bøker.

Gikk du glipp av Kristiania rett hjem: Biblioteket digitalt + Zotero intro 20.april? Se Powerpoint slides her: Powerpoint