TNS Kantar: Forbruker og media

Kantar TNS sine markedsundersøkelser på nordmenns medie-, internett- og forbruksvaner. Studenter og ansatte ved Høyskolen Kristiania kan få tilgang til dataene ved nedlasting av Kantar Online. Dette gir tilgang til å selv kunne sette sammen tabeller og uttrekk.

Ønsker du kurs?

Det er ikke planlagt flere lynkurs i Kantar Online våren 2019. Dersom du er interessert i kurs ta kontakt med biblioteket@kristiania.no.

Nedlasting av programvare

Installasjonsveiledning for Kantar Online finnes på Servicesenterets nettsider her.

OBS! Kun 5 personer kan benytte programmet samtidig. Om du ikke kommer inn, må du derfor vente litt og prøve igjen senere.

TLF-basen: mediebruk

Kartlegging av mediebruk for aviser, radio, tv-kanaler, internett, samt demografi og geografi. Data samlet inn gjennom ca 45.000 telefonintervjuer årlig, der personer fra 12 år og oppover intervjues. Rekruttering til MGI-skjemaet skjer i telefonintervjuet.

MGI-basen: markeds- og forbruksdata

Spørreskjema som besvares av ca. 12-15.000 respondenter pr år.  Her finner du informasjon om produkter, merkevarer, forbruk, livsstil, handlevaner og nettvaner, fordelt etter kjønn, alder, bosted, lønnsnivå m.m.

Programmet krever noe opplæring. Ta kontakt med biblioteket@kristiania.no dersom du er ønsker mer informasjon.

Se gjerne veiledningsvideoer fra Kantar TNS, samt bibliotekets korte videosnutt om å sette opp krysstabeller: