Åpent hus og Bibliotekuka 2017

I september arrangerte vi for første gang Bibliotekuka i Oslo, og Bibliotekdagen i både Trondheim og Bergen. Åpent hus for studenter som skal skrive bacheloroppgave neste semester ble arrangert i alle byer.

Over hundre liter kaffe ble servert i løpet av Bibliotekuka, der studentene ble møtt med en kaffekopp og frisk frukt til frokost, samt informasjon om dagens program.

Kahoot med premier fra Akademika ble arrangert i alle byer, og glade vinnere stakk av med ekstra midler til pensumbøker.

Kurs og opplæring ble gitt i:

• Zotero, som lar deg samle litteraturen du benytter og produsere litteraturlister automatisk
  • ‣ Databasesøk for designfag, ledelses- og markedsføringsfag
  • ‣ Søk etter statistikk og analyse
  • ‣ Søk i Atekst. En fullsatt lesesal deltok da vi fikk besøk fra Retriever, som ga opplæring i bruk av Norges største mediearkiv.

Faglunsj: «Hva er greia med de falske nyhetene?»

Onsdag 13. september inviterte biblioteket til faglunsj i Oslo, med temaene «Ytringsfrihet, falske nyheter og nye medielandskap«. Høyskolelektor Elin Ørjasæter intervjuet Anine Kierulf fra Nasjonal institusjon for menneskerettigheter og Mina Liavik Karlsen fra Faktisk.no.

Over 70 gjester dukket opp i Oslo for å få med seg samtalen. Arrangementet var meget vellykket, og ble strømmet direkte til campus i både Trondheim og Bergen.

Åpent hus for Prosjektskisse 1

I forbindelse med nært forestående frist for innlevering av Prosjektskisse 1 til bacheloroppgaven inviterte biblioteket til åpent hus i både Bergen, Trondheim og Oslo i løpet av september.

Småstressa og engasjerte 3.-årsstudenter møtte opp for å få en pizzabit, treffe fagpersoner, bibliotekarer, studentoppfølging, TRACK og faglige studentassistenter.

Her fikk studentene råd om problemstilling, gruppearbeid, litteratursøk, valg av metode og hjelp med å finne eksterne bedrifter å samarbeide med. Gode diskusjoner rundt fag, prosjektarbeid og ideer til oppgaver fant sted i løpet av ettermiddagen.

Bruk biblioteket ditt!

Vi i biblioteket takker alle dere som har bidratt, møtt opp og deltatt på arrangementene i september – og husk: Gikk du glipp av et kurs du gjerne skulle tatt, eller glemte å stille spørsmål du satt inne med? Ikke fortvil – bestill veiledning hos en bibliotekar eller faglig studentassistent, eller stikk innom oss i skranken!