Nytt på biblioteket

Velkommen til nytt semester i biblioteket. Bibliotekene ved Høyskolen Kristiania/Westerdals er nå slått sammen til ett bibliotek, og med dette følger visse forandringer. Her er de viktigste:

• ‣ Nytt for alle studenter ved alle campus: Det er nå AUTOMATISK FORNYING på alt som ikke er dagslån. Det vil si at dere kan beholde det dere har lånt i inntil 180 dager uten å løfte en finger, med mindre noen stiller seg på venteliste. Da får dere varsel om at boka må leveres. Dere trenger ikke følge med på om lånene må fornyes, dette går av seg selv. OBS: Dette gjelder kun før bøker i vår egen samling, ikke for bøker bestilt inn fra andre bibliotek. Mer om lån i bibliotekets nye reglement.
  • ‣ Nytt for 2. og 3. års-studenter fra tidligere WOACT er at det er nå DAGSLÅN på pensum. Det betyr at pensumbøker må leveres samme dag som de er lånt, innen byggets åpningstid. Dette gjelder også i helgene. Og ja, det er en stor endring. Vi gjør dette for å unngå at dere står på venteliste i fem uker, og når det endelig er deres tur, trenger dere ikke boka lenger. Vi håper dette gjør at flere får mulighet til å benytte pensumsamlingen vår, og føre til en mer rettferdig fordeling. Det kommer også purregebyr på fjerdingen og vulkan.
  • ‣ Nytt for alle studenter i Oslo er at det nå er tre bibliotek. Hvert bibliotek er tilpasset studiene det undervises i på de ulike campusene, men kan brukes av alle studenter i Oslo, uavhengig av studium. Du kan låne og levere på tvers av alle campus i Oslo. Mer informasjon om campus og åpningstider her.
  • ‣ Vi holder på å innføre nytt biblioteksystem på tidligere WOACT, men vi er ikke helt ferdige ennå. Det betyr at før systemene samkjøres i løpet av høsten 2018, vil det i en overgangsfase være slik at studenter som benytter Fjerdingen og Vulkan må forholde seg til et annet system enn Oria, og bibliotekbruker/pinkode må de opprettes ved å ta kontakt med biblioteket direkte. Les mer om Mine lån.
  • ‣ Nytt for nettstudenter er at man nå har tilgang til alle våre campusbibliotek, i tillegg til bibliotekets digitale samling. På campus kan man låne bøker, bestille veiledning i litteratursøk, kildehenvisning etc., og man får også muligheten til å bestille bøker og artikler fra andre bibliotek. Mer informasjon om bibliotektjenester til nettstudenter.

Er det noe mer du lurer på? Ikke nøl med å kontakte oss.