Nettstudenter

Biblioteket samler og formidler relevant fagstoff for alle studenter ved høyskolen, også nettstudenter. Som bibliotekbruker har du tilgang til en stor mengde digitale aviser, bøker, tidsskrifter og databaser med vitenskapelige artikler hvor som helst (les mer om tilgang hjemmefra), i tillegg til på campus. Vi tilbyr også hjelp med litteratursøk, kildekritikk og bruk av kilder i oppgaven din. Du kan bestille veiledning ved ditt bibliotek eller sende spørsmål over mail og telefon

For at du som student ved høyskolen skal kunne benytte deg av bibliotektjenestene, vedlikeholde lån og sende bestillinger, vil opplysningene som er registrert i FS sendes til biblioteksystemleverandør (BIBSYS). Vi oppfordrer alle som ønsker å benytte seg av våre tjenester å gjøre seg kjent med vårt utlånsreglement, dette kan leses her. Når du blir opprettet som bruker i biblioteksystemet, vil du automatisk bli tildelt biblioteket i Kvadraturen som hjemmebibliotek, dette kan du enkelt endre selv i etterkant ved å logge inn i Studentweb.

For å få tilgang til skolebygget på ditt campus må du ta kontakt med resepsjonen og få laget et studentkort. Dette kortet fungerer også som lånekort i biblioteket. Hvis du ønsker å bestille artikkelkopier fra andre høyskoler må disse hentes på ditt lokale campus.

Søk i databasene
  1. Velg en database som passer ditt fagområde fra bibliotekets A-Å, eller se en av våre instituttsider for tips.
  2. Prøv å søke i flere databaser i Oria direkte, eller via søkeboks på forsiden. Oria søker i de fleste av bibliotekets samlinger trykte og elektroniske samlinger.  For deg som nettstudent er elektronisk samling mest relevant. Du behøver ingen pålogging til Oria for å få tilgang til e-bøker og e-artikler, kun generell tilgang hjemmefra. Som nettstudent har du derfor ikke noen innlogging til Oria slik campusbaserte studenter har. I Oria kan du også f.eks. avgrense slik at du ikke søker etter trykte bøker i venstremenyen.